Ik kreeg gister de opmerking dat ik sinds mijn smartphone-detox veel vaker op Facebook ben. Super terecht, hiervoor gebruikte ik Facebook bijna nooit meer, ik heb een paar keer geprobeerd om mijn account te verwijderen, maar het zit gekoppeld aan allerlei werk-dingen, waarvan ik niet weet wat er gebeurt als ik het verwijder.

Ik heb wel al heel lang geleden (jaren denk ik) de Facebook-app van mijn telefoon verwijderd, en tot nu toe keek ik hooguit één keer per week of minder. Dan had ik vaak meer dan 30 meldingen, en ik nam niet de moeite om ze allemaal te bekijken (sorry voor iedereen die me heeft getagd en uitgenodigd voor feestjes!).

Ik was dus vorig jaar al een keer begonnen met schrijven over mijn pogingen tot smartphone-detox, en ik was al best ver! Ik geloof 8.000 woorden zoiets. Maar om de één of andere reden had ik mijn document alleen op m’n werk-laptop opgeslagen, zonder backup. Toen ging dus m’n laptop stuk en was m’n manuscript weg. Héél erg balen, en het lukte niet om weer te beginnen. Niet met schrijven, en niet met smartphone-detox.

Gelukkig werd het 2019 en begon ik ineens toch weer. Totaal niet gepland, maar tot nu toe bevalt het heel goed! Gewoon elke dag iets posten, of het nou goed is of niet, en de feedback helpt enorm om gemotiveerd te blijven. Gister kreeg ik van Norna Ross de tip om een news feed blocker te installeren, hiermee kan je alle functies van Facebook gebruiken, maar je ziet je news feed niet. Weer een verleiding minder 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *