Perfect

Het is vandaag 2 januari. Ik ben middenin een uit de hand gelopen opruimsessie. Het begon met gewoon opruimen, doel was om de koffers van de kerstvakantie uit te pakken. Halverwege besloot ik dat ik te weinig ruimte had voor alle spullen, en fietste ik naar de Kwantum om een kast te kopen. De dame bij de kassa gaf een stuk touw mee, ze maakte zich geloof ik zorgen dat het niet zou lukken op de fiets. Maar ik woon dichtbij de Kwantum en het was gewoon een pakket, geen hele kast, dus niks aan de hand. Tijdens het monteren bleek de kast veel groter dan ik dacht, en paste eigenlijk alleen op de plek waar de boekenkast stond.

Toen ik even pauze nodig had klapte ik zonder na te denken m’n laptop open, en checkte ik Facebook (saai), volkskrant.nl (niks nieuws) en dan ook maar Twitter. Ik kwam een tweet tegen van de New York Times: If you gave up your smartphone for a year, you would have time to make love about 16,000 times. De tweet verwees naar een artikel met als titel: In search of lost screen time. Ik heb het artikel niet gelezen, ik heb wel geprobeerd om het op te slaan in Pocket, dat is een app waarmee je later artikelen kan lezen. Maar ik weet niet zeker of dat is gelukt, er ging iets mis geloof ik.

Eén van mijn grootste mislukkingen in 2018 was het afkicken van mijn smartphone. Dat is niet gelukt. Ik heb drie goedkope Nokia’s gekocht, die alle drie stuk gingen, ik miste gesprekken en het geluid viel steeds uit. Daarna kocht ik een stootvast model van Cat, het bulldozer merk. In het reclamefilmpje reden ze er met een auto overheen, en de telefoon bleef heel. Die van mij niet, ik had nog steeds last van storingen. Nu ik dit opschrijf realiseer ik me dat het waarschijnlijk aan mijn simkaart lag.

Eigenlijk het enige wat ik vandaag op Facebook las wat interessant was, was een kort artikel van mijn vriendin Marjolein Vos, ze begint met: 2019 || Het jaar dat ik schrijf. Daarna een column-achtig stukje dat niet perfect is maar alsnog heel leuk. Ik ben een beetje jaloers dat ze het aandurft: zo’n statement maken, iets online zetten dat niet perfect is.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *