Ik blijf echt enorm worstelen met m’n smartphone. Ik heb nog steeds de simkaart er niet uit gehaald. Want stel dat die oude telefoon het toch niet goed doet? Ik heb één telefoon voor privé en zakelijk, en voor mn werk is het niet goed als mijn telefoon steeds uitvalt. En ik vind het gewoon eng, zonder smartphone.

Maar nu heb ik het gevoel dat m’n experiment nog niet écht begonnen is, en gebruik de hele dag m’n smartphone. Omdat het nu nog kan. Ofzo. Misschien moet ik de lat minder hoog leggen, niet zo zwart/wit.

Volgens Apple check ik gemiddeld m’n telefoon zo’n 70x per dag. Nu kan ik daar heel geschokt over doen maar het is nou eenmaal zo. Als ik daar 8x per dag van zou maken is het al een enorme verbetering. Dat is dan 1x per twee uur, behalve als ik slaap.

Ik gebruik vaak de app Forest als ik mijn telefoon minder wil gebruiken, daarmee kan je bomen planten door je telefoon niet te gebruiken. Het werkt zo: je kiest van te voren hoe lang je offline wil zijn, bijvoorbeeld een uur. Als je je telefoon toch pakt (gebeurt mij heel vaak!) krijg je een melding, je hebt dan een paar seconden om hem weer uit te zetten. Doe je dit niet dan sterft je boom. Dit werkt heel motiverend, een soort reminder voor jezelf.

Doel voor vandaag: een bos planten met 8 bomen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *