Review: Vanilla Warmth-thee

vanilla warmthVanaf nu kun je mij volgen via www.evelieneet.nl, in plaats van via de WordPress-site. Dat staat een stuk beter, vind ik, en na ruim een half jaar bloggen is het hoog tijd voor een eigen url. Eerst heette de site Dan Maar Dik, en ik heb van veel mensen gehoord dat ze dat een leukere naam vinden dan Evelien Eet. Waarom ik toch voor Evelien Eet kies? Omdat ik dat een betere naam vind, herkenbaar en duidelijk. Ik wilde mijn dochter Bobby noemen, maar onder druk van vrienden en familie heb ik haar uiteindelijk Julia genoemd. Nog steeds spijt van natuurlijk. Dat laat ik me geen tweede keer gebeuren, Evelien Eet it is. Vandaag een review over Vanilla Warmth van Pickwick.

Een paar weken geleden leerde ik van alles over thee, van Wilfried Herijnen van Four Leaves. Eén van de dingen die ik leerde is dat thee uit de supermarkt bijna altijd van inferieure kwaliteit is. Als je wil weten waarom, lees dan mijn artikel over thee. Bij rooibosthee is het kwaliteitsverschil kleiner, vandaar dat ik Vanilla Warmth van Pickwick meenam om te testen. Rooibosthee is ook lekker als je zwanger bent. Je kan dan beter niet teveel zwarte en groene thee drinken, omdat daar theïne in zit, een stof met hetzelfde effect als cafeïne. Rooibosthee bevat deze stof niet, en smaakt toch een beetje naar thee.

De thee van Pickwick zit in een plat doosje, dat ziet er mooi uit. Het doet me een beetje denken aan de thee van Rituals, die overigens een stuk duurder is. De Pickwickthee is ook duur: €1,99 voor een doosje met vijftien theezakjes, in totaal 27 gram thee. Dat is dus bijna €8,00 per ons. De thee is ook erg overdreven verpakt: de vijftien theezakjes zitten in een plastic foliezakje, dat weer verpakt is in het doosje. Vervolgens is het doosje ook in folie verpakt, niet echt milieubewust. Ook staan er op de verpakking irritante teksten (zoals op wel meer producten): als je het doosje opendoet zie je twee brede flapjes, waarop een tekst staat over massage met hete stenen. Leuk bedacht, maar het heeft eigenlijk niks met rooibosthee te maken.

De theezakjes zijn niet van papier, maar van een soort nylon. Tijdens interview bij Four Leaves heb ik geleerd dat een papieren zakje geen bijsmaak geeft, dus deze zakjes lijken mij onnodig milieuonvriendelijk. Het ziet er wel chique uit. De thee ruikt erg zoet, naar vanille en een beetje naar cacao. Op de ingrediëntenlijst zie ik dat er veel kaneel in de thee zit, en stukjes cacaoboon. Verder ‘aroma’, en 1% vanille. Dit lijkt weinig, maar vanille is een heel sterke smaakmaker, waardoor er maar weinig van nodig is. Er zit ook zoethout en geroosterde rijst in de thee.

De smaak van de thee valt mij een beetje tegen. Vanilla Warmth ruikt lekkerder dan hij smaakt. Zoals gezegd ruik ik vooral vanille, cacao en een vleugje kaneel. Deze smaken proef ik ook, maar ik proef ook veel zoethout, en dat vind ik niet bij de rest passen. Dit vind ik een groot minpunt van deze thee, die lekkerder en zoeter is dan ik had verwacht.

Conclusie: Voor deze prijs kan je veel betere thee krijgen

Prijs/kwaliteit:  een test

Smaak:                 drie en half

Eindoordeel:      twee

 

Eén reactie op “Review: Vanilla Warmth-thee

  1. Het klok zo goed, jammer dat het tegenvalt! goede keus trouwens om het bij ‘evelieneet’ te houden! Vind ik juist leuker.

    PS: Vandaag kun je spammen op mijn blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *