Review: Peanutbutter Brownie (Marqt)

imageedit_4_3438753403Na een maand zonder suiker is het hoog tijd om weer een brownie te testen. Ik kocht vandaag bij Marqt de peanutbutter brownie, deze brownie had ik al vaker zien liggen, maar ik hou niet zo van pinda’s in chocola, dus ik had hem tot nu toe laten liggen. Ik besloot ook deze brownie een kans te geven, en hij viel niet tegen!

De brownie heeft een erg mooie korst, mijn brownie heeft één kant die aan de buitenkant van het bakblik heeft gezeten (de bovenkant op de foto), en die is lekker! Heel knapperig en luchtig, precies hoe ik het lekker vind. Van binnen is de brownie mooi zacht, een klein beetje ongaar, zoals het hoort. De pindasmaak vind ik ook oké, niet overheersend of overdreven zout, de brownie is eerder iets te zoet. De chocoladesmaak is mild, melkig, bijna alsof er witte chocolade gebruikt is.

Wat mij alleen enorm stoort is dat er grote stukken pinda (denk hele en halve pinda’s) in de brownie verwerkt zijn. Door het bakken hebben de pinda’s zich volgezogen met vocht, het resultaat is dat de brownie vol zit met taaie, bijna rubberachtige stukjes. Elke keer als ik een hapje neem hoop ik dat ik geen pinda’s tegenkom, wat dus nooit gebeurt want de brownie zit vol pinda’s. Heel jammer, anders was dit een erg goede brownie geweest!

2 reacties op “Review: Peanutbutter Brownie (Marqt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *