Review: Matinettes

matinettesIk heb deze week een nieuw product ontdekt in de supermarkt, waar ik super enthousiast over ben. Het begint al bij de naam: Matinettes. Een charmante Franse naam, klinkt toch een stuk beter dan bijvoorbeeld schuddebuikjes, of hagelslag met funnies. Mijn Frans is niet zo goed maar ik geloof dat het zoiets als ‘ochtendjes’ betekent, of misschien ‘ochtendhapjes’? Verbeteringen zijn welkom!

Matinettes zijn dunne plakken chocola, die bedoeld zijn om op brood te eten. Bij je ontbijt dus. Perfect, want ik ontbijt graag met chocola, maar ik vind hagelslag het net niet helemaal. Er zit vaak maar weinig chocola in, en veel vul- en glansmiddelen. Voor chocoladepasta hetzelfde: het smaakt wel naar chocola, maar de structuur is toch echt heel anders.

Nee, dan Matinettes. Dunne plakjes goede chocola die smelten op je tong. Niet zo melkig als Milka, eerder een beetje richting Cote d’Or, maar dan romiger. De chocola is van Belgische kwaliteit, er is alleen cacaoboter gebruikt, en geen andere plantaardige vetten zoals bij veel goedkope soorten chocola. Toch zijn de plakjes niet erg duur: een pakje van 125 gram kost bij Albert Heijn €1,89. In een pakje zitten 16 plakjes, genoeg voor 16 boterhammen dus. Het recept is als volgt: neem een plakje vers brood (niet van de supermarkt, liefst van een Franse bakker), een beschaafd laagje roomboter, en een matinette. Drink er koffie of thee bij, misschien nog wat gesneden fruit en een verse jus, en voila, binnen één minuut een keurig ontbijt op tafel.

De plakjes hebben de perfecte dikte: zo dun dat je ze makkelijk tussen een boterham kan doen, en er een hap uit kan nemen zonder dat je je tanden breekt. Je kan deze chocoplakjes ook best als koekje bij de thee serveren, het voordeel is dan dat je heel veel kleine hapjes kan nemen. Maar mijn advies is om daar niet aan te beginnen: voor je het weet is het pakje leeg.

Conclusie: een elegant kwaliteitsproduct, moet je echt een keer proberen!

Prijs/kwaliteit:  vier

Smaak: vier

Eindoordeel: vier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *