Review: kraanwater

kraanwaterDe afgelopen tijd heb ik verschillende drankjes gereviewd, en daar waren ook best lekkere bij. Het gekke van drinken in pakken en flessen is dat het eigenlijk overbodig is, iedereen heeft immers een kraan in zijn huis waar een drankje uit komt dat gezond, lekker en milieuvriendelijk is, en dat praktisch niks kost: kraanwater. Toch voel ik me min of meer verplicht om mijn gasten een ‘echt’ drankje aan te bieden, wat een onzin eigenlijk. Oké een glas wijn bij het eten, een kopje koffie of thee daarna, en een glas verse jus bij het ontbijt, daar is iets voor te zeggen. Maar waarom drinken we eigenlijk de hele dag sapjes en frisdrank, terwijl we er dik en arm van worden?

Er zijn een hoop voordelen aan kraanwater, het is bijvoorbeeld zo’n 1500 keer zo goedkoop als frisdrank. Hoe stom ben je dan eigenlijk als je toch frisdrank koopt? Stel je voor dat je een brood kan kopen voor €2, en één voor €3000, en je kiest voor de tweede. Dat moet dan wel een heel bijzonder brood zijn.

Sommige mensen kopen water in een fles, bijvoorbeeld voor babyvoeding. Begrijpelijk, want bronwater heeft het imago ‘puur’ te zijn. En in veel landen is kraanwater niet geschikt voor babyvoeding. Toch hoeft bronwater in Nederland aan minder strenge eisen te voldoen dan kraanwater, en wordt het minder uitgebreid gecontroleerd. Als je veilig wil, kies dan dus liever water uit de kraan.

Een andere reden om kraanwater te kiezen is het milieu. Als je rijk genoeg bent om frisdrank te kopen, en je sport zo veel dat die paar extra calorieën er ook wel bij kunnen, denk dan aan de plastic soep die de oceanen vervuilt, en vooral ook aan het broeikaseffect. Al die flessen frisdrank en sap moeten namelijk allemaal met vrachtauto’s vervoerd en in koelkasten gekoeld worden, terwijl kraanwater soepel ons huis binnenstroomt door de waterleiding.

Conclusie: kraanwater is de koning van de dranken.

Prijs/kwaliteit: 10

Smaak: 8

Eindoordeel: 10

Foto: yngwiemanux

yngwiemanux

4 reacties op “Review: kraanwater

  1. Al zo oud als de ‘weg naar Rome’. Ik koop nooit water, neem het van huis mee, of vul het eventueel bij in een hervulbare fles en maak in restaurants duidelijk dat ik geen water blief waar je een godsvermogen voor moet betalen.
    Via Kassa heb ik een stapel bonnen gekregen waarop staat, dat ik gewoon een glas kraanwater wil en die overhandig ik bij het serveren, of bij de het afrekenen. Heerlijk helder kraanwater!!!!!!

  2. Pingback: Brownie: Café de Jaren | Evelien Eet

  3. Pingback: Dag 7: Laten we vrij blijven - Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *