Review: John Altman Cookies

IMG_0260Geen product uit de supermarkt vandaag, maar wel een product dat makkelijk verkrijgbaar is. Ik kocht de cookies van John Altman op het station, bij De Broodzaak. Ik probeerde twee smaken, en ik hoefde niet lang na te denken over welke ik de lekkerste vond.

De koekjes vielen me op vanwege de vrolijke verpakking en het Fair Trade-keurmerk. Dat zie je niet vaak bij producten die je op het station koopt. De koekjes zijn niet goedkoop, voor een klein zakje met zo’n zes koekjes betaal je €1,50. Als eerste probeerde ik de variant Grapefruit & Butterscotch. Ik koop bijna nooit koekjes, omdat ik de meeste koekjes in de supermarkt niet lekker vind. Niet knapperig, erg zoet en saaie smaken. Als er chocola wordt gebruikt is deze vaak van slechte kwaliteit.

john altman.jpgDeze koekjes kocht ik toch omdat er veel roomboter in zit, en ze waren inderdaad heel lekker! Kruimelig, met een volle botersmaak en kleine zoutkristallen. Echte zandkoekjes. Er zit helaas geen grapefruit in de koekjes, dat is ook moeilijk natuurlijk, maar geraspte schil zou wel kunnen. In plaats daarvan heeft John Altman aroma gebruikt, maar ik vind het niet overheersend. Er zitten ook kleine stukjes butterscotch in de koekjes, maar daar merk je niet zo heel veel van. Ik was blij verrast door deze koekjes, vooral omdat je op het station zo weinig keus hebt. Alles is onwijs duur, maar ik heb vaak toch trek als ik lang met de trein moet reizen. Omdat plannen en vroeg opstaan niet mijn sterkste kanten zijn, ben ik vaak niet zo goed voorbereid.

Conclusie: Lekkere koekjes, dat zie je niet vaak! Duur, maar voor een ‘stationsproduct’ geen rare prijs.

Prijs/kwaliteit: drie en half

Smaak:                 vier

Conclusie:           vier

Maar nu komt het: ik was zo enthousiast over de butterscotch koekjes, dat ik een paar dagen later de Sour Cherry & Chocolate-variant probeerde. Zo jammer, deze koekjes vond ik juist helemaal niet lekker. De structuur is ongeveer hetzelfde, maar de volle smaak van de roomboter wordt bij deze koekjes compleet overschaduwd door het kersenaroma. Als je het zakje opendoet ruik je direct een sterke kersensmaak, het doet me denken aan een goedkoop parfum. Ik ben niet zo’n fan van kersenaroma, ik hou ook niet van cherry cola, als je daar wel van houdt moet je de koekjes misschien toch even zelf proberen. De stukjes chocola zijn erg klein, en voegen niet echt iets toe. Heel raar dit, want de andere koekjes vond ik juist zo goed.

Conclusie: Deze zijn dus niet zo lekker…

Prijs/kwaliteit:  anderhalf

Smaak:                  twee

Conclusie:           twee

 

© foto’s: Willem Klapwijk

Eén reactie op “Review: John Altman Cookies

  1. Pingback: Waarom ik vandaag kroketten at | Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *