Review: Gü Chocolate Banoffee

banoffeeEén van de dingen die ik echt moeilijk vind aan bloggen is op tijd een foto maken. Vooral bij brownies en andere producten met chocola. Zoals je ziet heb ik ook deze keer weer jammerlijk gefaald, het bakje is ehm, leeg. Nu weet je ook gelijk wat ik van het toetje vind: lekker!

Toen ik het eerste hapje proefde, was mijn reactie: wow ze zijn een beetje uitgeschoten met het banaan-aroma! De banoffee ruikt nogal sterk naar banaan. En het leuke is dus: er is helemaal geen aroma toegevoegd! In dit toetje zit dus echt veel banaan, en dat ruik je. Dat brengt me meteen bij de filosofische vraag: waarom is het erg als er kunstmatige aroma’s worden toegevoegd? Want als de sterke geur van banaan-aroma afkomstig was, dan was ik ongetwijfeld veel minder enthousiast geweest. Dan had ik misschien wel geschreven: dit toetje ruikt overdreven sterk naar banaan, jammer! Voor de voedingswaarde maakt het weinig uit, de banaanpuree maakt maar 2,8% van het toetje uit, als je één bakje eet van 85 gram krijg je dus 2,4 gram banaan binnen.

Is het een soort conservatisme, waarbij we er vanuit gaan dat natuurlijke producten gezonder zijn dan synthetische? Of wantrouwen tegenover de voedingsindustrie? Dat laatste lijkt me wel terecht, want voedselproducenten hebben onze gezondheid zeker niet bovenaan hun prioriteitenlijstje staan. En zo lang de smaak van synthetische aroma’s niet lekkerder is dan die van natuurlijke, is er geen reden om de voorkeur aan de eerste te geven. Gü Banoffee is ook zeker niet gezond, toch bevalt de ingrediëntenlijst me. Slagroom, chocolade, mascarpone, zo maar een paar hoofdingrediënten van dit toetje. Dat is vrij uniek in de supermarkt, zeker omdat er ook maar weinig conserveer- en kleurstoffen gebruikt zijn.

De smaak van dit toetje is echt goed, al is het weer de bodem waar ik het minst enthousiast over ben. Niet zo soppig als bij de cheesecake, maar wel weer een beetje te vezelig en met suiker die tussen je tanden kraakt. De andere lagen zijn prima, de bovenste laag is van chocolade en slagroom, kan niet mis gaan, daarna komt een laag mascarpone cheesecake, en een laag banaankaramel. Deze laatste twee lagen kan ik niet echt onderscheiden, het lijkt meer op één lekkere romige laag met banaansmaak. Als je wil zeuren zou je kunnen zeggen: erg zoet, maar kom op het is een banaan-chocoladetoetje. Niet geschikt voor de zuinigerds onder ons: €3,14 voor twee bakjes.

Conclusie: ik vond deze Banoffee nog lekkerder dan de Gü Lemon Cheesecake. Romig, en een echte banaan- en chocoladesmaak.

Prijs/kwaliteit:  drie en half

Smaak:                  vier

Eindoordeel:      vier

Eén reactie op “Review: Gü Chocolate Banoffee

  1. Pingback: Test: Chipitos Cheetos vs. Chio XXL Flippies | Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *