Rare ronde brownie van Le Pain Quotidien

pain quotidienVandaag vervolgde ik de zoektocht naar de beste brownie op het Cornelis Troostplein. De reden hiervoor was er een nieuwe bakkerij is geopend: Boulangerie 1072, in het pand waar voorheen boekhandel/café Inkt en Olie zat. Ik was benieuwd of hier misschien de beste brownie te vinden was, maar helaas: deze bakkerij is echt Frans georiënteerd, en daar passen brownies niet bij. Gelukkig zitten er verschillende zaken aan het pleintje, ik probeerde het bij Kofi-T, geweldige service, lekker zonnetje, maar ook geen brownie. Bakkerij Le Pain Quotidien bood uitkomst, hier kocht ik een brownie met een wel heel apart uiterlijk. 

Le Pain Quotidien is een Franse bakkerij, naast brood worden hier allerlei verschillende taarten en koekjes verkocht. Je kan er zitten, ze hebben een extra grote tafel die ze ‘communal table’ noemen, en waar je in contact kan komen met stadsgenoten. Gelukkig hebben ze ook gewoon kleine tafeltjes voor als je rustig je krant wil lezen. Ik nam de brownie mee naar huis, en betaalde €2,50.

Wat meteen opvalt, is dat Le Pain Quotidien blijkbaar een andere opvatting heeft van wat een brownie is dan de meeste bakkers. Wat men hier een brownie noemt is een soort platte koek in een cupcake-bakje. Op de menukaart staat dat de brownie glutenvrij is, dus er is waarschijnlijk geen meel gebruikt om deze brownie te maken, of een glutenvrij meel.

brownie pqWaarom Le Pain heeft gekozen voor een glutenvrije brownie is mij niet duidelijk, er zijn wel meer producten op de kaart glutenvrij. In het geval van de brownie vind ik het geen goede keuze. Het resultaat is een soufflé-achtig koekje, met een knapperige korst, die aan schuimpjes of macarons doet denken. De brownie is verder vooral erg saai. Een volle chocoladesmaak, dat wel. Onderin is de brownie zacht en plakkerig, wat op zich lekker is, maar doordat er geen meel in zit mis je de stevige bite. Er zitten ook geen stukjes, nootjes of andere toevoegingen in, waaroor eigenlijk elke hap hetzelfde is: plakkerig en saai. Dit koekje zou denk ik lekkerder zijn als hij de helft kleiner was, na een paar happen ben ik er wel klaar mee.

Geen aanrader dus, dit chocoladecakeje van Le Pain Quotidien, waarom het een brownie wordt genoemd is mij een raadsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *