Review: Quaker Oats Express – snelkook-havermoutpap

oats express.jpgHavermout is hot. Vooral vanwege De Voedselzandloper, waarin het wordt aangeprezen als perfect ontbijt. Nu ben ik geen Voedselzandloper-aanhanger, maar ik hou van havermoutpap. Het is lekker, makkelijk te maken, de ingrediënten zijn extreem goedkoop en als je een voorraadje houdbare melk inslaat heb je altijd ontbijt in huis. Het enige grote nadeel is dat het nogal lang duurt om te maken. Daar heeft Quaker iets op gevonden: snelkook-havermout onder de naam Oats Express. Benieuwd of dit product doet wat het belooft?

Als ik gewone havermoutpap maak, ben ik daar zeker twintig minuten mee bezig. En je moet blijven roeren, anders bakt het aan. Dat doet het eigenlijk sowieso, om de pan weer schoon te krijgen moet je behoorlijk boenen. Al deze nadelen heb je niet bij Oats Express. Je hebt alleen een bakje en een lepel nodig, en het is binnen twee minuten klaar. De havermout zit in een zakje waarmee je ook de melk kan afmeten, lekker foolproof. Niet onbelangrijk, want we hebben het over een taak die je moet uitvoeren als je net wakker bent.

Toen ik de havermout in de magnetron zette had ik in mijn hoofd de review al bijna geschreven: heel erg handig, want houdbaar en snel klaar, havermout zit vol vezels dus je hoeft pas uren later weer te eten, etc… Helaas viel de pap die uit de magnetron kwam nogal tegen. Zoals je op het plaatje ziet is het een erg dunne pap, waar nog geen satéprikker in blijft staan. Je zou dit door een rietje kunnen drinken. De smaak is vrij saai, jammer ook dat je op deze manier geen rozijnen of ander gedroogd fruit kan toevoegen. Nou ja het kan natuurlijk wel, maar dan heb je pap met droge rozijnen, lijkt me niet zo lekker. Pluspuntje is dat er geen zout is toegevoegd. Een ander nadeel vind ik dat de melk niet echt gekookt wordt in de magnetron, in ieder geval heeft de pap niet de zoetige smaak van gekookte melk met havermout. Het smaakt naar melk met havermout, maar als je zelf pap kookt smaakt het toch anders. Het ruikt ook niet zo lekker.

Anders dan ik had verwacht zou ik deze pap niet aanraden. Als je je strikt aan de Voedselzandloper houdt is dit denk ik wel een handig product, maar voor de smaak hoef je het niet te kopen. Een pak met 12 zakjes kost €1,89.

Conclusie: Het idee is goed maar de uitwerking niet, de pap is veel te dun.

Prijs/kwaliteit:              twee

Smaak:                         twee

Eindoordeel:                 twee en half

4 reacties op “Review: Quaker Oats Express – snelkook-havermoutpap

  1. De Oats express doet het wel heel goed in een pannetje, dan wordt het dikker en kun je wel verschillende ingredienten toevoegen. Het is ongeveer net zo snel klaar en wordt erg lekker!

  2. ik heb de havermout express zakjes kaneel moest er 2 zakjes in doen toen had het de goede dikte(in magnetron klaargemaakt) smaak valt tegen en is mierzoet toch maar weer gewone havermout halen .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *