Kinderen over de wereld met hun ontbijt

ontbijt istanbul

Ik vind het zo fascinerend om te zien hoe mensen in andere landen eten. Vorig jaar postte ik al een fotoserie over oma’s met hun favoriete gerecht, en vandaag stuurde mijn broertje me een serie over het ontbijt van kinderen over de hele wereld. De auteurs vertellen over de heftige dingen die kinderen eten: Koreaanse peuters krijgen als onbijt vaak Kimchi, een gerecht van gefermenteerde koolbladeren met rode peper en knoflook, en op de Filippijnen eten kinderen knoflookrijst met gedroogde en gezouten vis als ontbijt.

In mijn vorige post schreef ik ‘Wat mij opviel is dat er zo te zien maar weinig verband is tussen welvaart en kookkunst.’ en dat is in deze fotoserie niet anders. Het ontbijt op de foto hierboven is voor een meisje in Istanbul, daar steken de boterhammen met vlokken en vruchtenhagel van het Nederlandse meisje nogal karig bij af. Je kunt alle foto’s zien op de website van de New York Times, de foto’s zijn gemaakt door Hannah Whitaker.

Eén reactie op “Kinderen over de wereld met hun ontbijt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *