Eten tijdens de bevalling

WijnkoelersHet duurt niet lang meer, dan wordt de nieuwe danmaardik-baby geboren! Goed nieuws, maar ook de reden dat er vrijdag én maandag geen update is verschenen… Nog meer rust nemen was het advies van de verloskundige, en ik doe m’n uiterste best. Sommige mensen denken dat ik nog meer rust zou kunnen nemen, maar als ik jullie vertel dat ik gister ‘tips voor bejeweled’ intikte in google, dan weten jullie dat ik echt geen enkele ambitie meer heb  (voor de bejeweled-spelers: nooit kijken naar de vallende stenen!).

Onvermijdelijk dus dat de update van vandaag een zwangerschapsthema heeft: ik wil het graag hebben over eten tijdens en na de bevalling. Een tijdje geleden was in het BNN-programma ‘Vier handen op één buik’ de zwangere Chanel te zien. Een hele lieve mama volgens mij, ze kiest misschien niet altijd de juiste vriendjes, en roken tijdens de zwangerschap is echt niet oké, maar dat is geen reden om meteen Jeugdzorg in te schakelen, zoals op Twitter gesuggereerd werd. Grappig detail was dat Chanel patat ging eten tijdens de bevalling! Hier vielen ook veel mensen over, maar waarom? Als er één moment is waarop je precies moet doen waar je zin in hebt dan is het toch tijdens een bevalling? Chanel, you go girl!

Ik ga morgen mijn ziekenhuistas inpakken, en naast een heleboel chocola (ik weet ook wel dat ik het tijdens de bevalling niet ga eten, maar daarna is het des te lekkerder!) moeten er ook gezonde houdbare dingen in, op het ziekenhuiseten kan je immers niet rekenen. De komende dagen dus houdbare recepten, vandaag om te beginnen een recept voor ijsthee, ongeveer twee weken houdbaar in de koelkast. Gewoon omdat het lekker is, en omdat je tijdens een bevalling misschien geen trek hebt, maar toch zeker dorst krijgt! Vergeet niet om rietjes in te pakken, dat drinkt wat makkelijker, en als je dan toch bezig bent, pak dan gelijk een thermohoes mee voor om de fles. Zo eentje als op het plaatje bijvoorbeeld, helaas niet meer te koop bij Ikea.

IJsthee

4 theezakjes earl grey (of losse thee, wat je normaal voor 4 kopjes gebruikt)

1/2 kopje suiker

1/2 kopje citroensap

Vul een grote mok met kokend water, en zet sterke thee met de vier zakjes earl grey. Laat de thee ongeveer een kwartier staan met de zakjes erin, en meng dan met de suiker en citroen, goed roeren. Giet het geheel in een lege wijnfles (literfles mag ook), en voeg koud water toe tot de fles vol is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *