Dure havermoutpap van QuickStart

quickstartIk schreef vorige week al over havermoutpap, de laatste trend onder foodies. Albert Heijn heeft deze trend ook opgemerkt, en nam een nieuw soort havermoutpap op in het assortiment.  Niet nieuw, want er was al ‘Hollandse Havermoutpap’ van Melkunie. Ik testte QuickStart Havermoutpap, lees hieronder wat ik ervan vond. 

Deze pap zit in een hippe verpakking, de verpakking meldt onder meer: ‘Een verse, opwarmbare pap, gemaakt van verse Ierse melk en volkoren haver’. Geen Nederlandse havermoutpap dus. De pap is na aankoop nog zo’n tien dagen houdbaar in de koelkast. De verpakking is een emmertje, handig want zo kan je de pap rechtstreeks uit de verpakking eten. Minder afwas, altijd goed. Zo kan je de pap ook in de trein eten, als je je eigen lepel meeneemt. In een emmertje zit 280 gram. Je kan de pap opwarmen in de magnetron, twee minuten met het deksel er los bovenop. Bij mij was de verpakking een beetje vervormd na het verwarmen, maar ik kon het makkelijk weer terug in vorm krijgen.

pap quickstartDe ingrediëntenlijst is heel overzichtelijk: volle melk (79%), haver (12%), water en suiker. Volle melk klinkt goed, dit geeft (hopelijk) een romige smaak aan de pap. Haver, logisch. Waarom er water in de pap zit is mij niet duidelijk, misschien zou het anders te massief worden? En een beetje suiker, zelf gebruik ik liever rozijnen, maar in de voedingswaardenlijst staat dat er maar 6,1% suiker in de pap zit, dus dat is te overzien.

De pap is iets dunner dan ik hem zelf meestal maak, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk. De smaak van de pap is goed, romig en een beetje zoet, maar niet mierzoet zoals veel populaire ontbijtproducten. De havermoutkorrels zijn vrij lang doorgekookt, waardoor de pap behalve dunner ook zachter is dan ik hem zelf maak. Opnieuw een kwestie van smaak, ik hou wel van een beetje kauwen, maar de zachte korrels maken de pap makkelijk te eten. Doordat er geen toevoegingen zoals fruit of noten in de pap zitten kostte het mij wel even tijd om het hele bak je leeg te maken, het is nogal een saai ontbijt. Maar wel gezond, en het vult goed: je hoeft daarna een paar uur niet meer te eten.

kruistabelNadeel van QuickStart is de prijs: maar liefst €1,49 per bakje. Best duur, de havermoutpap van Melkunie bijvoorbeeld kost bij Albert Heijn €0,77, en dan zit er zelfs 500 gram in een verpakking! Bij Melkunie betaal je €0,43 cent voor 280 gram, ruim drie keer zo goedkoop. Je zou QuickStart dus gerust duur kunnen noemen.

Mijn eindoordeel is positief, hoewel de pap duur is, komt de smaak dicht in de buurt van zelfgemaakte pap. Als je zelf pap kookt ben je toch al snel een kwartier bezig. Soms heb je zin om pap te koken, maar ik kan mijn tijd vaak wel beter gebruiken. Voor die gevallen is QuickStart een goed alternatief.

Eén reactie op “Dure havermoutpap van QuickStart

  1. Pingback: Review: Campina Havermoutpap | Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *