Sushitest.nl: Jumbo en Aldi-sushi

Sushitest-logo-190x60_finalDe website Sushitest.nl is vrij onbekend, maar de sushitester timmeren keihard aan de de weg. Het team heeft als missie om de beste Sushi in Nederland te vinden. Ze proeven fanatiek, in verschillende steden. Tot nu toe staat de sushi van iZZi in Nijmegen bovenaan, de testers schrijven: ‘ De vis is op en top vers en lijkt een half uur geleden nog uit de zee te zijn gekomen. Tip: neem de sashimi! Maar niet alleen vis siert de rijst, die overigens zacht is als een lentewolkje.’ Ik was natuurlijk heel benieuwd naar de uitslag van de supermarkt-sushitest, en die is heel verrassend.

De sushitesters testten eerst de sushi van de Aldi, en ze zijn niet helemaal ontevreden: ‘Uitdaging: doe een blinddoek om en test wat zachter is met een goede bite. De rijst van de Aldi of de versgemaakte van een willekeurig restaurant. Dit is best moeilijk te onderscheiden moeten we eerlijk bekennen.’ Het grote probleem is alleen dat elk hapje hetzelfde smaakt.

Toen de testers de Jumbo-sushi probeerden, viel het ze op dat deze wel erg op de Aldi-sushi leek. Ze belden de fabrikant, en het bleek inderdaad precies dezelfde sushi te zijn. Enige verschil: bij Jumbo kost deze €7,50 en bij de Aldi €6,00. Goed om te weten, maar ik zou zelf deze sushi niet snel kopen, jullie wel?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *