De beste brownie: Warme Bakker Halm

brownie halmVoor wie hem gemist heeft: vandaag weer een aflevering van de zoektocht naar de beste brownie van Amsterdam. Ik was van plan om een brownie te halen bij de Stadskantine in de Van Woustraat, maar op weg vanaf de tramhalte ontdekte ik een klein bakkerijtje zonder naam, waar ook brownies verkocht worden. Op internet vond ik de naam van deze bakkerij: Warme Bakker Halm.

Ik kom vaak in de Van Woustraat, maar deze bakker was me nog nooit opgevallen. Het is een heel klein pand, maar toen ik binnen kwam was ik positief verrast! Ze verkopen allerlei verschillende taartjes en koekjes, en het ziet eruit alsof ze het ook echt zelf maken! Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik heb heel vaak het idee dat de producten die je bij de bakker koopt uit een fabriek komen. Bijvoorbeeld de muffin hiernaast, die heb ik bij verschillende bakkers gezien, precies dezelfde muffin. Wel toevallig, iets om nog eens tot op de bodem uit te zoeken.

muffinBij bakker Halm heb ik deze muffin niet gezien, en ook de brownie is heel origineel. Het is een soort bouwwerk met twee lagen: de onderste laag is rechthoekig, en daarop zit een hobbelige laag brownie met een laag glazuur. De brownie ziet er handgemaakt uit, zonder amateuristische te zijn: een sympathieke brownie. Lekker groot ook.

De smaak van de brownie is oké, maar jammer genoeg niet meer dan dat.  De brownie smaakt een beetje kruidig, naast de chocoladesmaak,  naar speculaas, en vooral naar gember. Opnieuw origineel. Er zijn geen noten, stukjes chocola of andere toevoegingen gedaan. Wel zit er een royale laag chocoladeglazuur op de brownie, dit glazuur is ook gebruikt om de onderste en bovenste helft aan elkaar te plakken. Het glazuur smaakt lekker puur, de chocola is iets verdund met boter of zoiets, waardoor het glazuur ook mooi glanst. De structuur van de brownie is redelijk, op sommige plekken lekker compact, maar nog iets te cake-achtig naar mijn smaak.

Een eerlijke en originele brownie, voor maar €1,50. De goedkoopste tot nu toe, en zeker niet de slechtste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *