De beste brownie: Patisserie Tout en Remko’s brood en taartjes

bruidstaarten3Vandaag een dubbelreview, omdat je soms een beetje moet dooreten in de zoektocht naar de beste brownie. In mijn eigen Rivierenbuurt vond ik twee heel verschillende brownies: één van Patisserie Tout, compact en stevig, met pure chocola, en een soort browniestukjes van Remko’s brood en taartjes. De hoogste verwachtingen had ik van Patisserie Tout, deze brownie leek heel stevig en chunky, terwijl die van Remko’s meer cake-achtig zijn. Helaas allebei geen knapperige korst, dus de hoop dat dé brownie erbij zit had ik eigenlijk al opgegeven.

Opvallend is dat de browniestukjes van Remko’s € 2,90 kosten, je krijgt hiervoor wel een vrij vol doosje met zo’n tien blokjes brownie. De brownie van Tout kost € 2,30, en wordt verpakt in een mooi kartonnen doosje met een soort vloeipapier. Bij Tout hebben ze overigens ook prachtige taarten met lelies, het zijn eienlijk bruidstaarten, maar ik zou zo’n taart ook best op mijn verjaardag lusten.

De uitslag: de brownie van Tout is prima, bevat stukjes noot en heeft een volle chocoladesmaak. Helaas is de structuur een beetje aan de saaie kant, heel compact en glad. Een lekkere brownie, maar nog lang niet waar ik naar op zoek ben.

De brownies van Remko’s zijn zoals verwacht niet speciaal. Er zitten geen nootjes of andere stukjes in, en ook geen chocoladelaagje. Het is meer een soort chocoladecake, lekker, maar je hoeft me er niet ‘s nachts voor wakker te maken. En ik zou er ook zeker niet nog een keer € 2,90 voor betalen. Een afrader dus.

Eén reactie op “De beste brownie: Patisserie Tout en Remko’s brood en taartjes

  1. Pingback: Review: Milka Bubbly + brownie | Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *