De beste brownie: Patisserie Kuyt

Vorige week schreef ik al over mijn zoektocht naar de beste brownie van Amsterdam. De missie begon met een redelijke brownie van foodstore Marqt, die automatisch de eerste plaats innam in het klassement. Maar niet voor lang, want we hebben een nieuwe koploper: de brownie van Patisserie Kuyt. 

Deze chique patisserie vind je in de Utrechtsestraat, en omdat ik voor mijn werk wat hapjes moest halen, kwam ik de brownie tegen. Onweerstaanbaar, en wat meteen meeviel was de prijs: € 2,30. Duurder dan de Marqt-brownie, maar ook van een ander kaliber: patisserie Kuyt werd in 2006 gekozen tot beste patisserie van Nederland, en werkt uitsluitend met topingrediënten. De brownie heeft dan ook een topping van Vahlrona-chocola (type guanaja), één van de betere chocolademerken. Waar de Marqt-brownie in een plastic folie wordt gepresenteerd, heeft deze brownie een goudkleurig schaaltje. Maar maakt de brownie de verwachtingen ook waar?

Er zijn helaas nog geen foto’s van deze brownie, hij was al op voordat de camera in de buurt was… De brownie heeft dus een topping van Vahlrona-chocola, dit is heel pure chocolade, maar toch is de topping niet te sterk. De brownie heeft een volle en rijke chocoladesmaak, en is bovendien lekker groot! Ik denk dat de prijs per kilo zelfs lager ligt dan die van de brownie van Marqt, misschien is het een idee om de brownies te wegen voor deze reviews? Er zit namelijk nogal wat verschil in, sommige brownies zijn erg plat en compact, terwijl andere juist heel groot zijn. De Kuyt-brownie heeft als opvallendste ingrediënt rozijnen, hier ben ik persoonlijk niet zo’n fan van, maar het is ook niet erg storend. Verder heeft de brownie jammer genoeg geen crunchy korst, hij is wel mooi plakkerig van binnen, maar de beste brownie heeft volgens mij toch een lekker knapperig korstje.

De zoektocht nog niet voorbij, maar deze brownie is zeker niet tegengevallen! Ik zou hem wel opnieuw kopen, bijvoorbeeld als klein kadootje voor een vriendin, ook omdat hij mooi gepresenteerd wordt. Rozijnen zijn niet helemaal mijn smaak, verder een prima brownie, maar misschien een beetje te keurig.

Ranglijst tot nu toe:

1. Patisserie Kuyt – American Brownie, € 2,30

2. Marqt – Brownie Puur, € 1,89

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *