De beste brownie: Marqt Pecan

marqt pecan handjeVorige week schreef ik over de Peanut Brownie van Marqt: zonder pinda’s was het een hele goede brownies geweest! Ik testte vandaag de Pecan Brownie, zonder pinda’s natuurlijk, dus een hele goede brownie. Je ziet het ook aan de foto: hoe lekkerder de brownie, hoe moeilijker het is om een goede foto te maken.

Pinda’s zijn een slecht idee in een brownie, en ook walnoten vind ik niet zo’n succes. Ik proefde dit onder meer bij Unlimited Delicious en Bedford & Delancey. Het nadeel van walnoot is dat het een beetje een bittere smaak heeft, en dat het niet zo’n heel knapperige noot is. Pecans zijn perfect als je perse noten in je brownie wil (zonder noten vind ik denk ik het lekkerst), dus deze pecanbrownie van Marqt heeft alles in zich om de beste brownie te zijn. Ik had een stukje dat in een hoek van het bakblik had gezeten, ietsje kleiner maar met twee zijkanten knapperige korst, lekker!

Toch blijft de Bijenkorfbrownie op één staan, dankzij de geheimzinnige caramelstukjes. Ik vind de Pecan Brownie wel de lekkerste van Marqt, en de structuur is erg goed, ook zacht van binnen. Maar de smaak vind ik te zoet, en de chocoladesmaak komt daardoor niet goed naar voren. Ik zou veel meer chocola willen proeven.

Conclusie: Lekkere brownie, maar het kan nóg lekkerder

Prijs/kwaliteit: vier

Smaak:                 drie en half

Eindoordeel:     drie en half

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *