De beste brownie? Het Blauwe Theehuis (Unlimited Delicious)

20130514-141458.jpgWachtend op een date die niet op kwam dagen (your loss, Roberto!) probeerde ik gisteren de brownie van het Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Het bleek er één te zijn van Unlimited Delicious, de patisserie in de Haarlemmerstraat. Dit wist ik omdat de brownie in de plastic ‘geserveerd’ wordt. Dit heeft er ongetwijfeld mee te maken dat het soms onwijs druk kan zijn bij het Theehuis, dan wil de bediening het zo makkelijk mogelijk houden. Bestellen moet dan ook aan de bar, jammer dat dit nergens aangegeven staat, zodat ik de eerste tien minuten zonder date én zonder drankje zat te wachten. Gelukkig had ik zelf een krant meegenomen.

20130514-141446.jpgDat de bediening nogal losjes is, hoort misschien bij de charme van het Theehuis, wat wel storend is is dat de brownie koud wordt geserveerd, rechtstreeks uit de koelkast lijkt het. Er zit condens op de brownie (zie plaatje) en hij voelt koud aan. Verder is het een prima brownie, met een icing van goede pure chocola, niet té puur maar lekker fruitig. De brownie zelf is vrij dun, met stukjes noot, als ik me niet vergis walnoot. Niet knapperig helaas, tot nu toe ben ik weinig knapperige brownies tegengekomen, terwijl dat voor mij toch echt onderdeel is van de perfecte brownie. Zacht van binnen met een knapperig korstje. De Unlimited Delicious-brownie is verder gewoon goed, niet te zoet, een goede structuur, maar een beetje saai.

Bij de brownie dronk ik een glas thee, geserveerd in een smal hoog glas zonder oor, handig is anders. Groene jasmijnthee van Sunleaf, en bij de thee een klein anijskoekje, volgens mij een Frysk Dúmke. Niet mijn smaak maar een stuk beter dan zo’n voorverpakt koekje. Conclusie: prima brownie, nog niet perfect helaas, en het Blauwe Theehuis is goed voor op een zonnige dag, verder zie ik geen reden om hier heen te gaan. Voor zover je dat op basis van thee en een brownie kan beoordelen. En misschien was ik gewoon chagrijnig door de date die me liet zitten.

3 reacties op “De beste brownie? Het Blauwe Theehuis (Unlimited Delicious)

  1. Beste E,

    Jammer dat je niet zo enthousiast bent over onze brownie. Wij vinden hem zelf het lekkerst op kamertemperatuur, wellicht dat dat nog een verschil maakt.. Mocht je nog een onderzoek starten naar de lekkerste chocolade en/of appeltaart dan kun je ook bij ons terecht!

  2. Pingback: De beste brownie: Marqt Pecan | Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *