De beste brownie? Casa Brazuca

20130527-164133.jpgNa een teleurstellende ervaring met de brownies van bakkerij Van Schaik, was het tijd om snel verder te gaan naar de volgende brownie. Vandaag een review over de brownie die ik at bij de hippe koffietent Casa Brazuca (Rijnstraat 22), waar je ook filterkoffie en exotische smoothies kan krijgen. De verwachtingen waren dus hooggespannen. 

En niet onterecht, want de brownie bleek heel oké. Volgens de menukaart is de brownie gemaakt door Bedford en Delancey, een voor mij onbekend merk. Hoewel de prijzen bij Casa Brazuca vrij hoog liggen, kost de brownie maar €2,30. Niet duur voor een horeca-brownie! De brownie ziet er goed uit, hij lijkt knapperig, misschien een beetje massief in het midden, maar dat kan ook juist lekker zijn.

20130527-164152.jpgHet kan komen door het geweldige weer, dat stemt de recensent toch een stuk gunstiger dan zo’n date die niet komt opdagen… Maar de brownie was echt lekker. Plakkerig van binnen, met een vrij krokant korstje, zo zie ik ze graag. Klein puntje van kritiek: in het midden is de brownie wel erg ongaar, en de korst zou nog wat dikker kunnen, of vraag ik nu het onmogelijke? De brownie is gevuld met kleine stukjes walnoot, iets grover dan bij Unlimited Delicious, waardoor de structuur van de noten beter te proeven is. Verder zitten er stukjes pure chocola in de brownie, de smaak van deze stukjes doet een beetje denken aan Cote d’Or melkchocola. De brownie zelf is ook vrij puur, je proeft dat er goede chocola gebruikt is. 

Een erg lekkere brownie dus, en niet duur!

Eén reactie op “De beste brownie? Casa Brazuca

  1. Pingback: De beste brownie: Marqt Pecan | Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *