Dag 7: Laten we vrij blijven

jesuischarlieVandaag een korte post. Na het gruwelijke nieuws uit Parijs was ik eerlijk gezegd wat minder bezig met diëten en al die dingen waar ik me dagelijks druk om maak. Ik weet verder niet echt wat ik er over moet zeggen, gelukkig zijn er mensen die dat wel kunnen. Bijvoorbeeld de Iraans-Duitse schrijver Navid Kermani in Die Welt (via de Volkskrant): 

Dit is niet slechts een aanslag op een tijdschrift en ook niet alleen maar op de kunst. Dit is een aanslag op een Europa dat aan mensen ongeacht hun geslacht, hun geloof, hun herkomst, hun seksuele gerichtheid waarde, vrijheid en gelijke rechten toekent – ook aan moslims. Laten we dat doen wat de daders het minst welgevallig is en de slachtoffers het meest zou bevallen: laten we vrij blijven.

Gelukkig had ik al een beetje vooruit gewerkt, dus ik heb voor vandaag het artikel 5x water drinken afgemaakt. 

Door frisdrank of sap (ook veel suiker!) te vervangen door water kan je op de lange termijn veel vooruitgang boeken. Wist je trouwens dat frisdrank wel 1500x zo duur is als kraanwater? In dit blog 5 ideeën om je glas water lekker te maken.

1. Munt

Munt met heet water zie je vaak in hippe tentjes als ‘muntthee’, maar ook in koud water is munt heel lekker en fris. Het staat ook goed op tafel, bijvoorbeeld in een karaf bij het eten of op kantoor. Je haalt de meeste smaak uit de muntplaatjes als je ze een beetje kapotmaakt, dit kan je met een stamper doen, of gewoon met je handen voordat je de munt bij het water doet.

2. Bouillon

Ik schreef het eerder deze week al: bouillon schijnt dé trend voor 2015 te zijn. Nul calorieën, maar bomvol smaak. Het recept voor groentebouillon van Koken met Karin wil ik al heel lang een keer proberen.

3. Thee

Moet ik dit uitleggen? Verkrijgbaar in oneindig veel smaken. Koffie is eigenlijk ook water met een smaakje trouwens, maar dan geen suiker erin hè!

4. Komkommer

Staat net als munt onwijs hip. Snij de komkommer in slierten en voeg toe aan een karaf water, dit geeft meer smaak dan je zou verwachten. Blijft subtiel natuurlijk, maar daardoor past het juist overal bij.

5. Citroen

Mijn favoriet: water met een schijfje citroen. Omdat het zo vrolijk staat als je de citroen aan de rand van je glas hangt, omdat ik het leuk vind om een stamper in m’n glas te hebben, maar vooral omdat het gewoon lekker is. Limoen kan ook trouwens.

Det tip van vandaag: blijf vrij en drink water

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *