Dag 10: 5x snacks meenemen

Oké, excuus, de ‘cheat day’ duurde iets langer dan gepland… Het dieet valt me echt veel zwaarder dan ik dacht. Maar ‘lekker alles eten wat je wil’ bevalt me ook niet bepaald goed, een beetje een plofkip-gevoel. Gelukkig heb ik vandaag flink gesport, waardoor ik me weer helemaal op de rails voel. Vandaag gaan we in de aanval tegen de munchies: 5 snacks die je de dag van te voren kan voorbereiden en meenemen naar je werk. Of school. Of wat je dan ook doet als je niet thuis bent.  

Het gaat bij mij vaak al mis bij het ontbijt: als ik net wakker ben krijg ik geen hap door mijn keel (Jelmer de Boer legt de oorzaak hiervan duidelijk uit in dit artikel), maar als ik op m’n werk aangekomen ben heb ik juist weer enorme trek. En geen eten. De oplossing? Snacks voorbereiden die makkelijk mee te nemen zijn, lekker blijven buiten de koelkast en vooral heel lekker zijn.

1. Roggebrood met kaas

Deze tip kreeg ik van een lezer: roggebrood met roomboter en kaas. Vooral die roomboter klinkt goed. En dan met jonge kaas, mmm… Ik zou dit goed als ontbijt kunnen eten, maar ook als snack tussendoor.

2. Banaan

Een banaan is dé take-away snack. Makkelijk, want voorverpakt in een handige schil, en te eten zonder bestek. Goedkoop, gezond en redelijk vullend. Alleen niet onderin je tas vervoeren.

3. Hummus met komkommer

Voor als je écht gezond wil doen: snij een komkommer in korte reepjes en dip deze in hummus. Ben je toch op zoek naar iets minder licht, neem dan (volkoren)brood bij de hummus. Hummus is sowieso behoorlijk dieetvriendelijk: heel voedzaam, bijna geen suiker en vet en veel smaak.

4. Appel uit de oven

Mijn favoriete snack van de laatste tijd: appelpartjes met kaneel en amandelschaafsel uit de oven. Met een beetje boter, lekker lang laten bakken. De schil laat je er gewoon aan. Dit is het lekkerst als je het warm eet (opwarmen kan ook in de magnetron), en nóg lekkerder met een flinke lepel Griekse yoghurt erbij.

5. Worstjes

Niet echt super licht, maar met mate heel dieetvriendelijk: vleeswaren. Of charcuterie, klinkt veel mooier. Bij veel slagers vind je op de toonbank kleine gedroogde worstjes. Zo’n worstje kan drie maanden op de bodem van je tas overleven, en is dan nog steeds eetbaar. Een ideale meeneemsnack dus.

Tip: kies jouw favoriete meeneem-snack, en maak hiervan een flinke voorraad. Geen tijd? Kies een snack die je alleen maar hoeft te kopen, en sla deze groot in. Het is sneller op dan je denkt!

Eén reactie op “Dag 10: 5x snacks meenemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *