Brownie: Kok op stelten

2013-07-21 20.35.22Hoe warm het ook is, brownies kunnen altijd. Helaas vandaag weer een middelmatige… Ik denk erover om zulke saaie brownies niet meer te reviewen. Voor de volledigheid zal ik een lijst maken met alle brownies die ik geproefd heb, en ik review alleen nog de écht lekkere, of schandalig slechte brownies. De laatste middelmatige brownie dus vandaag, van de traiteur Kok op Stelten in de Van Woustraat.

Ik kocht deze brownie afgelopen week, ergens tussen twaalf en één, en het was zo’n dertig graden denk ik. Naast brownies verkoopt Kok op Stelten een heleboel lekkere dingen, goede broodjes ook. Ik kocht behalve de brownie ook een ijsje van N’ice, de variant Peer/Sinaasappel. Met biologisch fruit, en dat zie je aan de prijs: ik betaalde €2,75 per ijsje. Het ijsje heeft de vorm van een Speedy, je weet wel, het roze ijsje dat je vroeger bij het zwembad kon kopen. Er zit gewoon suiker in het ijsje, en de smaak vond ik nogal gewoontjes. Biologisch fruit is natuurlijk een pre, en het feit dat het ijsje door een klein en sympathiek bedrijf is gemaakt, maar ik zou er niet opnieuw €2,75 voor betalen.

Dan de brownie: een dunne maar knapperige korst, met stukjes walnoot en een lekkere chocoladesmaak. Ik vond de brownie iets te zacht gebakken, van binnen is hij bijna helemaal ongaar. Als je daar van houdt kan je deze brownie vast waarderen, maar ik heb wel lekkerder gehad. De brownie kostte € 2,20. Op de foto is de brownie trouwens al bijna op, hij is natuurlijk wel een stuk groter als je ‘m koopt. De zoektocht gaat door, voorlopig met de brownie van De Bijenkorf aan top.

Conclusie: niet zo’n spannende brownie.

Prijs/kwaliteit: twee

Smaak:                 drie

Eindoordeel:     twee en half

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *