Brownie: De Bijenkorf

bijenkorf.jpgNog steeds op zoek, en na een heleboel slechte brownies eindelijk weer eens één die lekker is. En niet zomaar één: de lekkerste tot nu toe! Ik kreeg deze tip al een hele tijd geleden, van bloggoeroe Ernst Jan Pfauth. Zijn e-book over bloggen kan ik van harte aanbevelen. Onderdeel van het boek is ‘de bloguitdaging’. Als je deze haalt, krijg je gratis advies van Ernst Jan himself. En in mijn geval dus een brownietip, die ik veel eerder had moeten opvolgen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat we een voorlopige winnaar hebben van de brownietest: de brownie van De Bijenkorf.


Wat deze brownie echt lekker maakt is de knapperige korst (voor het eerst!). Heel gek: je kan niet echt verschil zien tussen de boven- en de onderkant van de brownie, beide kanten zijn even knapperig. Hoe zouden ze dat gebakken hebben? Verder smaakt de brownie naar goede melkchocola, zonder rare bijsmaak of geur. Er zitten stukjes zoute caramel in de Bijenkorf brownie, tenminste dat denk ik. De caramel is voor een groot deel samengesmolten met het browniedeeg, maar af en toe kom je een crunchy stukje caramel tegen.

En stukjes pecannoot! Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom in veel brownies stukjes walnoot zitten, want pecan is veel knapperiger, en dus beter. Minder bitter ook. Bij de brownie van Ben & Jerry’s vond ik het vervelend dat hij vrij groot was, ook met het oog op de lijn. Toen ik de Bijenkorf-brownie at was mijn figuur echt het laatste waar ik aan dacht, ik at deze brownie ‘s avonds, en ‘s morgens werd ik wakker met de gedachte: wat was er gister ook alweer zo lekker?

Conclusie: Deze brownie is heel lekker! Voorlopige winnaar!

Prijs/kwaliteit:  vierenhalf

Smaak:                  vier

Eindoordeel:      vier

6 reacties op “Brownie: De Bijenkorf

  1. Pingback: Brownie: Kok op stelten | Evelien Eet

  2. Pingback: Een maand zonder suiker: week 2 | Evelien Eet

  3. Pingback: De beste brownie: Marqt Pecan | Evelien Eet

  4. Pingback: De beste brownie? Burgermeester | Evelien Eet

  5. Pingback: 4 gouden blogtips | Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *