Brownie: Café de Jaren

de jarenIk kom graag bij De Jaren, omdat ze er veel kranten en bladen hebben, en een terras waar vaak de zon schijnt. De broodjes waren heel slecht, maar al een tijdje geleden hebben ze ook best lekker brood, fijn! Ik had de brownie nog nooit besteld, ze hebben ook gebak van Holtkamp, vandaar. Gister testte ik de brownie voor jullie, maar ik zou ‘m niet aanraden.

Ik heb nogal een horeca-weekend gehad vanwege het mooie weer, en ik had mezelf als doel gesteld om alleen nog maar kraanwater te drinken. Omdat ik vorige week een pleidooi voor kraanwater schreef, en op de dag dat het gepubliceerd was zelf een flesje water kocht bij de HEMA. Schande, maar ik vond het gênant om kraanwater te vragen, bang dat ik als goedkoop zou worden gezien. Want ik nam verder alleen een broodje kaas. Ik zou het eigenlijk prettiger vinden als kraanwater niet gratis was, maar bijvoorbeeld 50 cent of een euro. Want de horeca-ondernemer heeft ook gewoon zijn kosten, voor de lokatie, bediening, afwas etc.  Het bedrijf KRNWTR is hiermee bezig, zij proberen van kraanwater een merk te maken. Het ging wel goed overigens, dit weekend. Niet één keer werd mijn glas water geweigerd, en er was maar één ober die een beetje moeilijk deed.  Bij Beach Club Naturel in Scheveningen kreeg ik zelfs ijs in mijn kraanwater, en bij De Jaren kreeg ik om onduidelijke redenen twee glazen water. Als je wilt weten waar ik nog meer allemaal kraanwater heb gedronken, je kan me nu ook volgen op FourSquare, en natuurlijk via Instagram.

De brownie bij De Jaren vond ik niet echt lekker. Ik betaalde €3, één van de duurdere brownies. Maar dan krijg je er dus wel heel veel kranten bij. De brownie heeft wel een licht knapperige korst, alleen deze is heel dun. Het allerbuitenste randje is droog en knapperig, maar gelijk daarna begint de kleffe binnenkant. De chocoladesmaak doet me denken aan instant cacao, van dat poeder waarmee je chocolademelk kan maken. Geen rijke of volle smaak, helaas. Erg melkig. Verder is de brownie totaal niet bijzonder, er zitten geen stukjes chocola in, wel kleine stukjes walnoot, net als bijvoorbeeld in de brownie van Unlimited Delicious. Ik vind dit in beide gevallen niet zo’n spannende toevoeging, doordat de brownie vrij lang bewaard wordt, worden de stukjes walnoot slap en ze verliezen hun knapperigheid. Wat je overhoudt is dus de licht bittere smaak van de walnoot, en een slap stukje noot.

Conclusie: niet onder de indruk van deze brownie

Prijs/kwaliteit: anderhalf

Smaak:                 twee

Eindoordeel:     twee

Eén reactie op “Brownie: Café de Jaren

  1. O dat klinkt niet heel erg goed inderdaad… Een goede brownie maken is best ook nog een kunst want de keren dat ik een slechte heb gegeten zijn jammer genoeg vaker dan me lief is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *