Brownie: Ben & Jerry’s

2013-07-09 19.48.45Ik weet nog dat ik voor het eerst ijs van Ben & Jerry’s had gekocht. Het was één de weinige keren dat ik echt verrast werd door een supermarktproduct. Ik maakte het deksel open, en wow! Het emmertje zat gewoon helemaal tot de rand toe vol! Ik weet ook wel dat het een kleiner emmertje is, maar toch vond ik het een leuk detail. Het geeft aan dat de producent zijn best heeft gedaan om het product zo goed mogelijk te maken, in plaats van zo goedkoop mogelijk.

In Amsterdam is in de Leidsestraat een Ben & Jerry’s café, waar je veel soorten ijs per bolletje kan bestellen. De muren zijn in Ben & Jerry’s stijl geverfd, en er hangt een foto van de eigenaar met Ben en Jerry. Dit blijken twee mannen van middelbare leeftijd met baarden te zijn. Ze verkopen ook brownies, maar ik kan niet zeggen dat ik eindelijk de lekkerste brownie van Amsterdam heb gevonden.

De brownie is niet duur: € 2, maar ook niet zo lekker. Het is een erg saaie brownie, en de eerste die eigenlijk helemaal geen korst heeft. Hij smaakt cake-achtig, maar zonder het luchtige van cake. Ik heb het idee dat de brownie al een tijdje in de winkel ligt, of misschien is hij ingevroren geweest. Hij is in elk geval een beetje taai en oud, en de chocoladesmaak is niet bijzonder. Niet echt lekker zelfs. Er zitten geen stukjes in de brownie, geen nootjes of stukjes chocola. Alles met elkaar resulteert dit in een heel saaie brownie, en ik doe dit niet vaak, maar ik heb hem niet helemaal opgegeten. Hij is namelijk wel vrij groot, maar in dit geval is dat geen voordeel.

Conclusie: Jammer! Ik had meer verwacht van Ben & Jerry’s.

Prijs/kwaliteit: twee

Smaak:               een test

Eindoordeel:     een test

Eén reactie op “Brownie: Ben & Jerry’s

  1. Pingback: Brownie: De Bijenkorf | Evelien Eet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *