3 kilo afvallen in januari: dag 1

foodzyVandaag begint het: mijn dieet. Heb ik er zin in? Mwah. Maar ik ben vastberaden om er een succes van te maken. Iedereen die zich aangemeld heeft voor de mailinglijst: bedankt en leuk dat je mee leest! Ik stuur elke dag een update met mijn inzichten van die dag. 

Ik wil het vandaag graag hebben over de oliebol. Volgens mij hét voorbeeld van iets dat je eet omdat het er ligt, niet omdat je het nou zo lekker vindt. Als oliebollen echt zo lekker waren zouden we ze toch wel het hele jaar eten? Japke-d. Bouma schreef hier vorig jaar in het NRC een scherpe maar duidelijke column over: ‘Kwakjes vet, met gist en ellende. Kijk ze daar nou liggen achter het glas met hun druipende bulten en putten. Als mislukte embryo’s van een uitstervend soort bultrug.’

Geen oliebollen dus vandaag, ik eet alleen nog dingen in de volgende twee categorieën: 1. gezond en 2. écht lekker. Verder ben ik begonnen met het opschrijven van alles wat ik eet. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die precies bijhouden wat ze eten 3,7% meer afvallen dan degenen die dat niet doen. Niet veel, maar het is een kleine moeite en je hoeft er geen hap minder voor te eten. Ik gebruik hiervoor de iPhone-app Foodzy, maar je kan ook gewoon pen en papier gebruiken, of het notitieblok van je telefoon.

Als laatste ben ik vandaag snel op de weegschaal gaan staan (zou toch jammer zijn als ik al begin met afvallen en de kilo’s worden niet geteld!), en heb ik een gruwelijke ‘voor-foto’ gemaakt van mijn vetrollen, zodat ik die straks kan vergelijken met de strakke na-foto.

Dus voor wie mee wil doen:

1. Eet vandaag alleen dingen die gezond zijn, of die je écht lekker vindt

2. Schrijf alles wat je eet op

3. Spring snel op de weegschaal en noteer je gewicht

4. Maak een voor-foto als je straks het effect wil zien van je inspanningen 

Meedoen? Schrijf je in in de rechter zijbalk en ontvang elke nieuwe post in je mailbox

Eén reactie op “3 kilo afvallen in januari: dag 1

  1. Pingback: Lazy Sunday Linkjes I | Emma, Rosa en Maaike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *