25 foodvragen

quichesVandaag een tag, dat is een soort vragenlijst voor bloggers. Het is de bedoeling dat je elkaar tagt, maar je kan een tag ook gewoon overnemen. Een beetje alsof je jezelf op een feestje uitnodigt, maar nou ja. Ik vond deze tag bij Ikbenirisniet, hij is bedacht door Pauline van Uit Pauline’s keuken. De quiches op de foto hiernaast zag ik bij Les Gateaux in Delft, je ziet echt dat ze met liefde gemaakt zijn!

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik denk citroenrisottopap, dat is risotto met melk en citroen. Ik heb er ooit al eens over geschreven, ik maak het de laatste tijd zonder slagroom omdat het met melk ook al lekker genoeg is.

Hoe drink je je koffie?

Niet, ik drink thee. Omdat ik koffie gewoon niet zo lekker vind.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Een clubsandwich met bacon, (bio)kip, tomaat, sla, avocado en bieslook, en dan met de middelste broodjes geroosterd. En chips of frietjes erbij natuurlijk.

Soep of salade?

Soep, lekker met brood. Romige tomatensoep uit zo’n zak, of uiensoep, mmmm.

Wat is je favoriete kookboek?

How to eat van Nigella Lawson. Een kookboek zonder foto’s, maar eigenlijk ook veel meer dan een kookboek, omdat Lawson veel slimme keukentrucs uitlegt, en haar visie op eten was voor mij echt een eye opener.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Dilemma uit de hel dit. Ik denk nooit meer zoet, want van zoet ben je sneller zat. En het lijkt me ook iets gezonder.

Welke keuken (land) is je favoriet?

De Franse keuken: veel room en verse kruiden, brood, patisserie, komt allemaal uit Frankrijk (even kort door de bocht, lekker).

Wat is je favo foodfilm?

Ik kijk eigenlijk bijna nooit films, dus ik weet het niet.

Wat is je meest guilty pleasure?

Ik probeer zo guilt-free mogelijk te eten, gewoon met mate eten en genieten. Je wordt er echt niet gezonder van als je je rot voelt over ongezond eten. Maar van Heinz tomatenketchupchips krijg ik wel altijd een enorme kater, omdat het je tong wegbrandt, en toch blijf je dooreten.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Ik wou dat ik zo goed kon schrijven als Sylvia Witteman, en ik vind haar recepten vaak ook heel goed. En Nigella Lawson dus.

Thuis koken of uiteten gaan?

Uit eten, graag. Al was het maar omdat ik thuis geen frituurpan heb.

High end of Low profile?

Low profile, maar het moet wel lekker zijn. Subway of McDo maak je mij echt niet blij mee.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Bistrot Neuf aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Boodschappen doe ik bij…

Ik vind het heerlijk om Albert Heijn te laten bezorgen, daarnaast ga ik bijna elke dag nog wel wat halen bij AH (ik probeer te minderen maar zo moeilijk). Verder bij de groentewinkel en kaaswinkel in de buurt, en sommige dingen bij Marqt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

Ik denk dat dat kipnuggets en een salade met citroen waren volgens een recept van Jamie Oliver, na de bevalling van mijn oudste dochter. Ik had toen al zo’n 24 uur niet gegeten, ik was natuurlijk supergelukkig met m’n dochter, en ik hou veel van eten in bed.

Wat is je favo cocktail?

Ik drink eigenlijk nooit cocktails, ik maakte met m’n vroegere huisgenoot Clint van Clints Kitchen vaak mojito’s, dat was heel lekker.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Hestom Blumenthal, ik heb niet zo veel met George Clooney. Met Blumenthal ook niet echt trouwens.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Boter, ik snap niet dat sommige mensen zonder boter koken, of zelfs maar lunchen.

Mijn favo snack is…

Chips, paprika ribbel van Lays.

Wat zit er op jouw pizza?

Ik vind margherita al prima, met tomaat en kaas, maar als ik bijvoorbeeld bij de Pizzabakkers ben dan lust ik ook wel mozzarella en ham.

Wat lust je echt niet?

Melkunie havermoutpap.

Mijn favoriete foodblog is…

Joy the Baker, ze schrijft heel grappig, alles wat ze bakt ziet er geweldig uit en ik vind haar header ook heel mooi.

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is…

Hmm weet ik eigenlijk niet?

Wat staat erop je food bucket list?

Een maand lang eten voor €50 per week.

Ik kan niet leven zonder…

Chocola.

4 reacties op “25 foodvragen

    • Leuk lijstje 🙂
      Die risotto-pap klinkt geweldig. Ben zelf enorme fan van havermoutpap, maar dit lijkt me een super alternatief.
      Vraag me af of een versie in de slowcooker ook zou gaan, wellicht als je de rijst eerst bakt voor je ‘m in de cooker gooit? Ik ga eens experimenteren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *